domingo, 4 de enero de 2009

Entre el Flipbook, la fotografia i el Traumastrat

En una de les sessions inicials de CAE varem parlar sobre què és i com funciona un Flipbook, sobre els principis de la càmera fotogràfica i de com crear una càmera fotogràfica amb l’espai de la pròpia classe. Finalment en Pitu ens va presentar el Traumastrat i el varem dur a la practica amb els dibuixos d’un ocell i una gàbia que ell mateix ens va facilitar.
El Flipbook és un sistema en paper que pretén imitar el cinema. És un llibre que al passar les pàgines molt despresa es pot observar el moviment continu dels dibuixos. En el món del cinema passen 24 fotogrames per segon.
El principi de la caixa fotogràfica el realitzarem amb una caixa de sabates. Agafem una caixa de sabates, la pintem de negre per dins, col·loquem el paper fotogràfic i tanquem i segellem la caixa de tal manera que no entri llum. Llavors li fem un foradet a la caixa per on entrarà la llum i la imatge ( forat a mode d’objectiu ), posem la caixa a la distància corresponent, obrim l’objectiu, deixem passar 20 segons i tornem a tancar l’objectiu. Ja tenim la fotografia.
Per fer una càmera fotogràfica amb l’espai de classe hem de seguir els passos vistos en el principi de la càmera fotogràfica. No pintarem les parets de negre, però si que tancarem els llums i les cortines. Usarem una lupa com a objectiu i un foli blanc com a paper fotogràfic, posarem la lupa a la finestra de manera que només passi la llum per la lupa, i amb la llum també passarà la imatge que és veurà plasmada en el paper.
Ja només ens queda el Traumastrat. El Traumastrat funciona amb el mateix principi que la televisió. S’agafen imatges separades i mitjançant el moviment giratori es produeix un efecte de conjunt entre les dues imatges inicials, resultant un única imatge.

No hay comentarios: